Tiramisu De Maan

Tiramisu De Maan

Tiramisu met koffie De Maan

 

Recept voor 6 personen

 

Ingrediënten:

 

  • 2 dl sterke versgezette koffie De Maan
  • 3 grote eieren, splitsen in dooiers en eiwit
  • 4 eetlepels griessuiker
  • 300 gram Mascarpone (Italiaanse verse kaas)
  • 3 eetlepels Geels Witteke
  • 1 doos van 175 gram lange vingers ('boudoirs')

 

Bereidingswijze:

 

  • Klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke lichtgele massa.
  • Roer de Mascarponekaas los met 1 eetlepel Geels Witteke en spatel dit dan luchtig door het dooier-suikermengsel.
  • Klop de 3 eiwitten stijf en schep het schuim luchtig door het Mascarponemengsel.
  • Meng de koffie met 1 dl water en 2 eetlepels Geels Witteke.
  • De lange vingers dompel je hier in onder en laat je maar enkele seconden de koffie opzuigen. Niet te lang, zodat ze niet slap en te vochtig worden.
  • Leg de helft van de koekjes tegen elkaar en met de gesuikerde kant naar onder, op de bodem van een rechthoekige schaal van ongeveer 2 l. inhoud.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk de bovenkant glad.
  • Verdeel nu de overige lange vingers op dezelfde manier hierover en schep daar de rest van het Mascarponemengsel op.
  • Strijk de bovenkant glad.
  • Bestuif het geheel met cacao en dek de schaal af met plasticfolie.
  • Laat alles minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Prik net voor het opdienen als versiering een klein takje muntblaadjes op de Tiramisu.

Recept bestaat uit

25/05/2018

Na het succes van vorige jaren, mag je je in 2018 opnieuw verwachten aan het gezellig en gesmaakt Geels foodtruckfestival “Frinket”. Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei 2018 wordt het karakteristieke stadspark omgetoverd tot één groot en sfeervol openluchtrestaurant. lees meer >>

11/04/2018

Met het Vals Paterke Feestbier brengt hobbybrouwer Ivan Geudens al zijn vierde soort bier op de markt. Vijf jaar geleden lanceerde hij zijn Vals Paterke Tripel en die verjaardag wordt gevierd met nóg meer bier.   lees meer >>