Tiramisu De Maan

Tiramisu De Maan

Tiramisu met koffie De Maan

 

Recept voor 6 personen

 

Ingrediënten:

 

  • 2 dl sterke versgezette koffie De Maan
  • 3 grote eieren, splitsen in dooiers en eiwit
  • 4 eetlepels griessuiker
  • 300 gram Mascarpone (Italiaanse verse kaas)
  • 3 eetlepels Geels Witteke
  • 1 doos van 175 gram lange vingers ('boudoirs')

 

Bereidingswijze:

 

  • Klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke lichtgele massa.
  • Roer de Mascarponekaas los met 1 eetlepel Geels Witteke en spatel dit dan luchtig door het dooier-suikermengsel.
  • Klop de 3 eiwitten stijf en schep het schuim luchtig door het Mascarponemengsel.
  • Meng de koffie met 1 dl water en 2 eetlepels Geels Witteke.
  • De lange vingers dompel je hier in onder en laat je maar enkele seconden de koffie opzuigen. Niet te lang, zodat ze niet slap en te vochtig worden.
  • Leg de helft van de koekjes tegen elkaar en met de gesuikerde kant naar onder, op de bodem van een rechthoekige schaal van ongeveer 2 l. inhoud.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk de bovenkant glad.
  • Verdeel nu de overige lange vingers op dezelfde manier hierover en schep daar de rest van het Mascarponemengsel op.
  • Strijk de bovenkant glad.
  • Bestuif het geheel met cacao en dek de schaal af met plasticfolie.
  • Laat alles minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Prik net voor het opdienen als versiering een klein takje muntblaadjes op de Tiramisu.

Recept bestaat uit

09/03/2016

Volledig vernieuwd kader, stijlvol interieur en aangepaste menukaart Van Gogh is en blijft een trendsetter. Dat waren zaakvoerders Luc & Sandra 28 jaar geleden al toen ze de eerste ‘taverne’ in Geel openden. En ook nu blijft de Geelse zaak volledig up-to-date, dankzij een totale metamorfose. lees meer >>

09/03/2016

Met Peter Vangenechten van La Belle telt de stad Geel één van de 58 chefs die geselecteerd werden voor de actie “Jong Keukengeweld”. lees meer >>